Pameran Lukisan Batik Canting, 2 Generasi | CO-CURRICULUM AND STUDENT DEVELOPMENT CENTRE
» ACTIVITIES »

Event Title
Pameran Lukisan Batik Canting, 2 Generasi
09 Jun 2022 - 09 Jul 2022
Perpustakaan Sultan Abdul Samad, UPM
Event Summary
Anjuran Pusat Kokurikulum & Pembangunan Pelajar dengan kerjasama Perpustakaan Sultan Abdul Samad, Pusat Perhubungan Alumni dan Pusat Strategik dan Perhubungan Korporat, UPM. Pameran Batik Canting ini adalah kesinambungan pameran yang terdahulu iaitu pameran batik yang telah dilaksanakan di UPM, 2 Jiwa 1 Rasa siri satu dan dua. Pameran kali ini dirancang dianjurkan selama 1 bulan yang merangkumi pelbagai aktiviti bagi setiap minggu. Pameran ini akan mempamerkan hasil karya Mohd Isnain Ali, Galinda Kamaruzaman dan Muhd Alif Akram yang mengunakan medium Batik Canting. Sebanyak lebih 30 lukisan batik Canting akan dipamerkan untuk dihayati oleh warga UPM yang terdiri dari dalam kalangan staf dan pelajar UPM . Pameran ini juga terbuka kepada orang awam. Hasil jualan pameran ini akan disalurkan kepada tabung khas biasiswa UPM bagi membantu pelajar UPM dari kalangan asnaf UPM.

Updated:: 27/06/2022 [muhamadzulwaqa]

SXFDBAK~